Blog

Cloud computing i ciberseguretat seran els sectors amb major creixement de l’ocupació en els propers 10 anys

02/07/2019, Written by 0 comment

DCD> Espanya, el congrés de referència del sector dels data centers, ha celebrat la seva primera dècada d’existència amb una de les edicions més multitudinàries dels últims anys. A prop de 1.200 professionals de la indústria dels centres de dades s’han reunit a Kinépolis (Madrid) per participar en aquest gran esdeveniment, que ha comptat amb més de 60 ponències i amb la participació de companyies com Google, LinkedIn, Yahoo! o Groupon.

foto

José Luis Friebel, Managing Director LATAM & Spain de DatacenterDynamics, i Rosario Rei, directora general d’Economia i Política Financera de la Comunitat de Madrid, han estat els encarregats d’inaugurar l’esdeveniment, que ha comptat amb la participació de les principals companyies del nostre país. En concret, un 65% de les empreses que han assistit al congrés pertanyen a l’IBEX 35. Per àrees d’activitat, Govern i Administració Pública, telecomunicacions, banca, assegurances i retail han estat els sectors que han gaudit d’un major nivell de representativitat en aquest desè Congrés DCD> Espanya.

“El data center és, avui dia, la peça fonamental de la transformació digital a Espanya. Les tecnologies emergents (Internet de les coses, núvol, big data, smart cities i Indústria 4.0) són artífexs del començament d’una nova era en la qual la hibridació, la innovació oberta i el desenvolupament de nous models de negoci han de convertir-se en fenòmens imprescindibles. Les TIC i Internet són els motors de l’econòmica digital i experimentaran una enorme transformació en els propers anys “, ha subratllat José Luis Friebel, durant l’acte inaugural. Friebel ha recordat també el pes específic del sector TIC a la Comunitat de Madrid, que dóna ocupació, en l’actualitat, a més de 300.000 professionals.

Per la seva banda, Rosario Rei ha destacat que la Comunitat de Madrid inverteix, cada any, més de 20 milions d’euros en subvencions directes orientades a la transformació digital. A més, ha destacat que les empreses del sector TIC facturen, anualment, 65.000 milions d’euros, que situen la regió “en el primer lloc en inversió en R + D + I a Espanya”. En aquest sentit, Rei ha subratllat el compromís del Govern regional per convertir Madrid en “un pol d’innovació de referència internacional”.

Els llocs de treball que generarà la transformació digital al nostre país ha estat un dels grans focus de debat en DCD> Espanya. George Rockett, CEO mundial de DatacenterDynamics i Yuval Bachar, Global Infraestructure Architecture de LinkedIn, han coincidit que el cloud computing i la ciberseguretat seran els “pols amb major creixement de l’ocupació” en els propers 10 anys. I consideren clau “la innovació” per poder desenvolupar centres de dades més sofisticats, que ocupin un menor espai i que, a més, necessiten menys recursos econòmics.

Un altre dels reptes del sector dels centres de dades és la sostenibilitat. En aquest sentit, Harmail Chatha, Director of global Data Center Operations de Groupon, subaya que la “aplicació d’energies renovables en els centres de dades és clau” per reduir “l’elevat consum energètic”. En aquest sentit, Chatha considera que és fonamental la investigació, el desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies vinculades a l’energia solar, tèrmica i eòlica.

Madrid, capital mundial dels data centers

Fabien Vieau, Principal Global Infrastructure de Google; Mozan Totani i Paul Bonaro, directors de Data Center de Yahoo !; Patricia Rodríguez, Data Center Manager de Repsol; Jesús Murias, Cloud Solution Architect d’Ericsson; o representants de l’Institut Tecnològic i d’Energies Renovables (ITER) de Tenerife, van ser alguns dels grans protagonistes d’aquesta desena edició de DCD> Espanya, que va convertir Madrid, durant 24 hores, a la capital mundial dels data centers. El congrés ha estat dividit en 6 àrees temàtiques: Design + Build, Power + Cooling, Colo + Cloud, Security + Risk, Servers + Storage i Programari-Defined.

Llegir més