Serveis de Videoconferència

SERVEIS DE VIDEOCONFERÈNCIA

SOLUCIONS PROFESSIONALS DE VIDEOCONFERÈNCIA

És lògic plantejar-se la possibilitat d’adquirir un equipament de videoconferència específic per a un ús intensiu, majors prestacions i qualitats.

Equips de Sala. Aquests equips de videoconferència estan composats per una càmera de vídeo motoritzada, que pot ser gestionada a través d’un comandament a distància per enfocar a diferents persones, obrir o tancar l’enquadrament, etc., una pantalla o mitjà de visualització (monitor, o canó projector, per exemple per veure la resta d’interlocutors i interlocutores), un bon equip d’audioconferència i un equip de comunicacions que ha de ser connectat directament a Internet. Enrere queden els sistemes connectats per XDSI.

Servicios de videoconferencia profesionales para empresas

També hi ha la possibilitat d’establir una multivideoconferència (una videoconferència en què participen més de dues ubicacions), a través d’un servei multipunt. En aquest cas tots i totes les integrants de la reunió s’han de connectar a aquest servei que actuarà com a intermediari.

Si no disposes d’equipament específic, pots recórrer al nostre servei de lloguer de “despatxos virtuals” o serveis de videoconferència en el núvol.

Aplicacions informàtiques per a la videoconferència

Per poder aprofitar els avantatges de la videoconferència, no cal actualment adquirir un equip específic. Només cal el teu ordinador personal, Smartphone o Tablet i una aplicació informàtica que et faciliti la comunicació.

Les possibilitats són enormes: des de les aplicacions de missatgeria instantània més utilitzades a serveis a través de portals web que et permetran crear sales de reunions sense necessitat que els nostres interlocutors disposin d’una aplicació específica instal·lada en els seus equips.

Ús de la videoconferència en l’entorn empresarial

La implementació de la videoconferència com a recurs de comunicacions empresarials permet des de l’organització de reunions, i pot establir (improvisant fins i tot) trobades amb qualsevol interlocutor en tan sols uns minuts, eliminant la costosa i molesta necessitat d’utilitzar desplaçaments.

És molt útil per a:

 • Establir reunions periòdiques i de seguiment entre empreses col·laboradores, amb associacions o organitzacions.
 • Reunions virtuals de negocis.
 • Gestió d’equips.
 • Presentació de propostes i productes.
 • Realitzar entrevistes de treball.
 • Teletreball
 • Etc.

Servicios de videoconferencia profesionales para empresas

ccBeneficis i oportunitats

 • Estalvi de temps: no cal dedicar diverses hores a viatjar, per mantenir una reunió.
 • Estalvi de costos: ja que evita l’ús d’avions, hotels, desplaçaments per carretera o altres mitjans de comunicació.
 • Millora en la conciliació de la vida personal i familiar: ja que permeten mantenir reunions i converses des de qualsevol lloc, i ser utilitzat com a eina de comunicació per facilitar el teletreball.
 • Benefici ecològic: ja que es redueix la necessitat de viatges, i en conseqüència la reducció de consum energètic i emissió de CO2
 • Pel que fa a les oportunitats que ofereix un sistema de videoconferència a una petita empresa o als autònoms i les autònomes podem destacar la possibilitat de mantenir reunions i converses cara a cara amb persones i empreses en qualsevol lloc del món, i tot el que això suposa pel que fa a possibilitats de negoci, col·laboracions o expansió del negoci.

Un Mercat en evolució, en xifres

Segons un estudi de Mercat a través d’una enquesta el desembre de 2012 entre 4.737 usuaris finals de sistemes de videoconferència, la seva utilització està creixent considerablement aquests últims anys, especialment en els PC i dispositius mòbils. S’ha convertit en una de les aplicacions més usades per les empreses pel que s’espera un creixement significatiu del mercat.

El benefici principal de la videoconferència és l’augment de l’eficiència o productivitat, seguit per l’increment de l’impacte en les reunions, l’acceleració de la presa de decisions i la reducció de costos de viatge.

L’ús més habitual de la videoconferència a l’empresa és la comunicació entre clients i socis amb un 71%.

El 25% dels enquestats afirmen que fan servir la videoconferència diàriament, el 39% setmanalment, el 21% mensualment i 14% cada dos o tres mesos.

L’ús d’entorns de proveïdors múltiples és el comú, de manera que la interoperabilitat és fonamental: un 60% afirma que “utilitza principalment” més d’un equip o programari de proveïdor per videoconferència; un 32% fa servir tres o més d’ells.

La videoconferència ajuda als treballadors remots a sentir-se més connectats amb els seus col·legues. Del total d’enquestats que treballa des de casa, un 87% està d’acord o totalment d’acord en què l’ús de la videoconferència li permet treballar des de casa sense sentir-desconnectat.

Els usos reals de la videoconferència revelen algunes perspectives rellevants sobre els beneficis comercials de la videoconferència, les tendències, casos d’ús, l’adopció i les perspectives de creixement futur.

Com cada vegada més usuaris saben, la videoconferència ofereix una major productivitat aconseguint forts llaços de col·laboració, el que ajuda a les empreses i institucions a desenvolupar-aportant als seus socis, empleats i clients un millor servei contribuint a l’enfortiment de relacions més sòlides.

Altres conclusions:

Vídeo a tot arreu. Usuaris que utilitzen la videoconferència a través de dispositius i entorns; a l’oficina en sales de conferència i en PC, i un major ús a casa o per via remota en dispositius mòbils.

El portàtil com l’equip d’escriptori són els dispositius més comuns utilitzats per videoconferència, seguit per sistemes de videoconferència de sala, tauletes i telèfons intel·ligents.

Actualment, les sales de conferència són els entorns més comuns per videoconferència.

El PC és l’equip principal per a la videoconferència, encara que clarament estem immersos en l’era del telèfon mòbil. Més del 90% dels enquestats té un telèfon intel·ligent i el 75% té una tauleta. Més del 77% dels enquestats fa servir el telèfon intel·ligent per a assumptes comercials i el 50% utilitza la tauleta per a negocis.