Control Horari des de la centraleta virtual

FITXATGE TELEFÒNIC

Senzill i flexible

El seu funcionament és molt senzill. Consisteix a realitzar una trucada per a registrar el  inici  i  fi  de  la jornada laboral.  A més, també es pot fitxar des de qualsevol dispositiu mòbil – telèfon intel·ligent, tauleta – o des d’un ordinador de sobretaula.

Pensat per a l'empresa moderna

Un sistema de control horari sense inversió en maquinari. L’empleat pot registrar la seva jornada des del seu mateix portal d’usuari, estigui on estigui. El sistema emmagatzema la ubicació.

Beneficis

·  Sense invertir en equipament

· Cloud – al núvol

· Integrat amb la nostra centraleta Vtel

Funcionalitats del fitxatge telefònic

  • Panell  web  per a  fitxar  des d’una tablet a l’entrada
  • Fitxatge amb una trucada i PIN
  • Fitxatge des del panell d’usuari
  • Geoposicionament del fitxatge
  • Informes predefinits
  • Notificacions intel·ligents de possibles errors

Control Horari: Servei de fitxatge “a la carta”

Des del 12 de maig de 2019 el registre horari de jornada laboral és obligatori per a totes les empreses; l’entrada en vigor d’aquesta nova llei busca complir amb el dret de tots els treballadors a conèixer la durada i distribució de la seva jornada ordinària de treball, així com el seu horari.

Això suposa la necessitat d’implantar sistemes per fitxar en entrar i sortir de la feina, cosa habitual en grans companyies, però del que no tenen la majoria de PIMES … i que hauran d’implementar.

Des de la seva VTEL, els treballadors de la seva empresa podran registrar la seva entrada i sortida, generant un historial de l’activitat dels seus moviments segons horaris i calendari. Més tard, la persona autoritzada podrà obtenir de forma simple i intuïtiva un informe del fitxatge dels seus treballadors.

Control Horari només marcant un codi al telèfon:

El funcionament en si és molt senzill: L’únic requisit és que cada un dels treballadors estiguin donats d’alta al sistema.

A l’entrar, el treballador només ha de “fitxar” marcant un codi en la seva extensió telefònica. Un cop introduït aquest, una locució sol·licita un pin de 4 xifres, que és personal. Per sortir és el mateix, però utilitzant el codi de sortida. En els infomres quedaran registrades les entrades, sortides i des de quin dispositiu s’han realitzat.

El “fichatge” també es pot realitzar mitjançant un portal web i fins i tot des de qualsevol mòbil, quedant registre en el cas que l’entrada o sortida s’hagi realitzat des d’un mòbil, la geolocalització del mateix.

Sistema de control horario desde centralita virtual - administración

Des del panell d’usuari de l’administrador es podrà accedir als informes i històrics on es podrà veure l’estat dels treballadors, sol·licitud de codis PIN, etc …

Control horario desde centralita virtual - administración
Control horario desde centralita virtual - administración

També es podrà fer comentaris sobre algun fitxatge, anul·lar, crear, etc .; però totes aquestes modificacions no podran ser manipulades sense deixar registre, tal com exigeix ​​la llei per evitar fraus.

Exporta els informes amb possibilitat de diferents formats:

Control horario - panel de administración
Control horario - panel de administración

Tarifes del Servei de Control Horari:

• Alta del servei (pagament únic per PBX / Companyia): 50 €.
• Manteniment mensual usuari: 1 € / mes / usuari.
• Manteniment mensual usuari sense extensió de PBX: 2 € / mes / usuari.

Vols més informació sobre els nostres serveis?

Oferim solucions a la mida de cada empresa

Contacta’ns i t’informarem sense compromís.

Fichar con una llamada en la jornada laboral es posible. Una solución que se adapta a la nueva legislación laboral sobre el control horario de los trabajadores. Una solución efectiva con múltiples posibilidades
incluso para poder fichar haciendo teletrabajo.