Blog

Nanocables, el futur de l’Electrònica

02/07/2019, Written by 0 comment

Un grup d’investigadors del Centre Basc d’Excel·lència en Polímers (POLYMAT), de la Universitat del País Basc (UPV / EHU), de la Universitat de Barcelona, ​​de l’Institut de Bioenginyeria de Barcelona (IBEC) i de la Universitat d’Aveiro, liderats pel professor d’investigació Ikerbasque a POLYMAT, Aurelio Mateu Alonso, han desenvolupat una nova família de cables moleculars o nanocables que obren nous horitzons en electrònica molecular.

foto

La creixent demanda de dispositius electrònics cada vegada més petits porta a la necessitat de crear circuits els components siguin també el més petits possible, el que exigeix ​​noves aproximacions en el seu disseny.

L’electrònica molecular ha despertat un gran interès ja que la fabricació de circuits electrònics utilitzant molècules comportaria a la reducció de la seva mida.

Els nanocables són fils conductors a escala molecular que transporten el corrent dins d’aquests circuits. És per això que l’eficiència d’aquests cables és de vital importància.

Precisament una de les principals novetats de la nova família de nanocables desenvolupada pel grup liderat per Aurelio Mateu radica en la seva alta eficiència, la qual cosa constitueix un pas endavant en la miniaturització de circuits electrònics.

La investigació s’ha publicat a la revista Nature Communications.

foto

Sobre l’investigador principal

Aurelio Mateo Alonso (Madrid, 1976) és professor d’investigació Ikerbasque adscrit a la UPV / EHU i líder del grup de Materials Moleculars i Supramoleculars de POLYMAT i compta amb una àmplia trajectòria investigadora a l’esquena. La seva tasca investigadora ha estat reconeguda nacional i internacionalment amb diversos premis que inclouen: Premi de Joves Investigadors de la Universitat de Trieste (2007); Premi Eugen-Graetz de la Universitat de Friburg (2009); Premi de Joves Investigadors de la Reial Societat Espanyola de Química (2011) i Premi de Joves Investigadors de la Divisió d’Nanocarbonos de la Societat Electroquímica Nord-americana (2012). En 2016 va ser guardonat amb la prestigiosa beca ‘Consolidator Grant’ del Consell Europeu de Recerca (ERC).

Llegir més