Blog

Mal de mòbil

02/07/2019, Written by 0 comment

Escrit per Redacció TNI el 2017.03.21 a les 18:35:36
El telèfon mòbil per si sol, no genera problemes de salut. És l’ús abusiu que fem dels nostres smartphones del que pot implicar dolors físics o cansament psicològic. És per aquest motiu que si tens algun dels següents símptomes que a continuació descrivim, el millor serà que en lloc d’acudir corrent al metge, reflexions sobre la possibilitat de deixar per uns dies de mirar el mòbil cada dos minuts.

Són freqüents els dolors d’esquena i cervicals. Segons els metges experts, si constantment estem mirant la pantalla del nostre smartphone, que normalment posem per sota de les nostres caps, entre el pit i el melic, podríem desenvolupar neuràlgia occipital. Aquesta malaltia es dedueix del pinçament dels nervis occipitals. Com òbvia solució, a més de no anar pel carrer consultant el telèfon, tens la possibilitat de mirar el mòbil aixecant per sobre del teu pit. D’aquesta manera la pressió sobre els nervis serà menor. Amb tot, pot ser que el dolor següent que desenvolupis sigui al braç.

Una altra de les problemàtiques derivades de l’ús excessiu del telèfon mòbil és sens dubte l’estrès. Trucades, missatges, correus, notificacions, etc. Hem de desconnectar en algun moment de la setmana del nostre telèfon. Per això seria d’allò més interessant que et prenguessis algunes hores lliures de tecnologia.

L’últim tipus de problemes que es deriven d’un ús intensiu del telèfon intel·ligent són els relacionats amb la vista. Mirar la pantalla molt de prop o tenir una font molt petita farà que perdis mica en mica visió.

Llegir més