Blog

La tecnologia millora la teva vida laboral

02/07/2019, Written by 0 comment

Escrit per Redacció TNI el 2017.02.05 a les 18:47:15

Una part molt notable dels problemes físics i psicològics que tenim a les nostres societats, provenen de la nostra rutina diària a la feina. Estrès, dolors d’esquena, mals de cap o altres malalties més neixen en les 8 (o més) hores que vam passar produint. Amb tot, segons els experts de The Valley amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball, les Noves Tecnologies poden convertir-se en un aliat per als treballadors i la seva salut.

Són a grans trets 06:00 beneficis que les Noves Tecnologies ens porten.

Cada vegada és menys necessari treballar en un lloc fix. Gràcies a la telemàtica, gran part dels treballs poden realitzar-se des de qualsevol part del món. Espanya és per la seva banda un dels països europeus que menys treball d’aquest tipus ofereix als seus empleats. Només el 7,5 per cent dels treballadors disposen d’aquesta opció que facilitaria molt la seva vida i rendiment laboral.

El Big Data pot ser el segon aliat. L’emmagatzematge i anàlisi de dades poden millorar significativament el que sabem sobre els nostres hàbits laborals. D’aquesta manera aconseguirem saber amb certesa quins són els millors horaris per treballar i cada quant cal fer una pausa.

Els sistemes de presa de decisions de les empreses estan canviant amb les Noves Tecnologies. Ara ja no cal preguntar un per un els treballadors quins són els elements que consideren que haurien de canviar perquè el seu lloc de treball estigués millor equipat. Amb una fàcil enquesta telemàtica els quadres superiors de les companyies poden tenir aquesta informació i usar-la en favor dels empleats.

El treball cada vegada és més veloç. Quan vam acabar una tasca nostre superior pot rebre una notificació automàtica conforme hem acabat la feina.

Tecnologies com els drones poden millorar de forma dràstica la nostra seguretat en el treball físic. Gràcies a aquests ja no serà necessari supervisar zones perilloses per exemple.

Finalment, amb les Noves Tecnologies podem fer simulacres sobre aquelles activitats que tenen major risc, i així, minimitzar els riscos gairebé fins al 0.

Llegir més