Blog

La seguretat del teu smartphone

02/07/2019, Written by 0 comment

Escrit per Redacció TNI el 2017.04.11 a les 16:55:27

Moltes persones tenen tota la seva vida ficada en un aparell d’un pam de llarg i mitja mà d’ample. Sí, molta gent té gran part de la seva vida al telèfon intel·ligent o si tauleta. Fotos, missatges, documents importants, contrasenyes o informació bancària poden emmagatzemar-se en un telèfon mòbil i per això resulta d’allò més necessari fer de forma regular còpies de seguretat per evitar ensurts.

Els dos grans sistemes operatius per a dispositius mòbils ofereixen de sèrie la possibilitat d’emmagatzemar tota la informació que tenim allà al núvol. D’aquesta manera mentre Android la guarda a Gmail, iOS ho fa en iCloud.

Recentment la web de notícies Portaltic ha llançat un bàsic manual perquè tinguis clar com es fan les còpies de seguretat en el teu telèfon mòbil si fas servir un dels dos sistemes operatius esmentats. A continuació ens vam sumar a aquesta iniciativa perquè tinguis la teva informació a resguard.

Si tens un mòbil amb Android i vols activar el teu còpia de seguretat, heu de tenir en primer lloc el dispositiu vinculat a un compte de Gmail. A continuació, si vols fer una còpia de seguretat, has d’anar al menú d’ajustos i allà buscar la pestanya de “còpia de seguretat”. Allà cal que activeu l’opció “Copiar les meves dades” si està desactivada. En aquest punt has de dirigir al menú i més tard a la secció de configuració i allà accedir a “Reserva i sincronització”. En aquest punt els teus documents ja estan fora de perill si perds el telèfon intel·ligent.

En el cas que facis servir iCloud, també es tracta d’un procés senzill. Sempre que vols fer la còpia de seguretat has d’estar connectat a una xarxa wifi i obrir la pestanya d’ajustos per a continuació dirigir-te a la secció “iCloud”. Un cop aquí només has de donar-li a “Còpia de seguretat”.

Llegir més