Blog

El ‘Deep Learning’ serà la propera revolució tecnològica

02/07/2019, Written by 0 comment

Mbit School, únic centre de formació espanyol dedicat exclusivament a Business Intelligence i big data, ha celebrat una jornada sobre ‘Deep Learning’ en què ha comptat amb la participació d’Intel. En ella, s’ha tractat la importància que està adquirint aquesta tecnologia per a aquelles empreses que vulguin ser líders en els propers anys.

La jornada ha comptat amb la participació de Carles Piqueras, director de Negoci sector Retail i Simón Viñals, director tècnic Sector Retail d’Intel Corporation Ibèrica, que han explicat el concepte de ‘Deep Learning’, la seva tecnologia especialitzada de maquinari i programari, així com els desenvolupaments que s’estan posant en pràctica en diferents sectors de la indústria.

Es tracta de la següent gran revolució tecnològica. S’espera una gran demanda d’aquest tipus de processos de computació que es multiplicaran per 12 d’ara a 2020, segons els experts. En concret, tres factors han permès aquesta eclosió, que són la inundació de dades, la computació i capacitat d’integració al costat de la innovació, que ha passat de les empreses al consum amb eines com el reconeixement de veu o d’imatge.

El ‘Deep Learning’ es beneficiarà enormement d’opcions de maquinari especialitzades com les d’Intel que permetran optimitzar còmput, emmagatzematge i comunicacions, així com de les solucions de programari basades en aquest maquinari específic.

Durant la jornada celebrada a Mbit School, es van esmentar alguns projectes i sectors que ja estan utilitzant el ‘Deep Learning’ per accelerar els processos, detectar el frau, realitzar descobriments científics i utilitzar robots per a tasques que es poden automatitzar. Entre les indústries que més s’estan transformant, es van destacar el consum, salut, finances, retail, administració pública, energia i transport.

foto

La figura del científic de dades

La Intel·ligència Artificial i el ‘Deep Learning’ no són una moda passatgera, segons els experts, de manera que la figura dels científics de dades és un dels perfils professionals dels quals es té més carència en les companyies en l’actualitat i, per tant, un dels més demandats.

Per Concha Llaura, directora acadèmica de Mbit School, “La següent gran onada és la Intel·ligència Artificial i, dins d’ella, el ‘Deep Learning’. En els propers anys, aquesta tendència anirà augmentant i la manca d’especialistes en aquest camp serà cada vegada més gran. En Mbit School, hem detectat aquesta realitat i, per això, vam arrencar a finals del proper mes d’abril el nostre primer Programa Expert en ‘Deep Learning’ “.