Blog

Blockchain i la computació quàntica, protagonistes de IoTSWC 2017

02/07/2019, Written by 0 comment

El proper mes d’octubre, l’Internet of Things Solutions World Congress (IoTSWC) acollirà la seva tercera edició i inclourà dos nous eixos temàtics centrats en innovacions que aviat transformaran el panorama tecnològic canviant per sempre la forma en què produïm i ens comuniquem: Blockchain i la computació quàntica. Aquests temes es añadiránn a l’estructura de conferències de l’esdeveniment líder a Internet de les coses industrial (IIoT), que també abastarà temes com la intel·ligència artificial, el Big data, la transformació digital, la computació en núvol, la robòtica, els sensors, la seguretat, els objectes intel·ligents, estàndards, nous models de negoci, emmagatzematge de dades i predicció analítica.

foto

IoTSWC inclourà la Blockchain World Expo (BWE) organitzada conjuntament amb Blockchain Ecosystem Network, la plataforma líder mundial i intersectorial per a la col·laboració, la creació de xarxes, la difusió i l’avanç en les metodologies i solucions basades en Blockchain. Del 3 al 5 d’octubre, els principals experts internacionals exploraran el potencial que Blockchain ofereix diferents sectors com a plataforma per a gestionar actius digitals com dades financeres, títols de propietat, dades de salut o propietat intel·lectual. El BWE acollirà experts en l’ús d’aquest protocol en moltes àrees.

Tot i que Blockchain és encara desconegut per a molts, la seva importància resulta evident en explicar que es tracta de la plataforma que permet funcionar a Bitcoin. Blockchain és una base de dades distribuïda que registra simultàniament informació a través d’una xarxa de registres. Aquesta informació, protegida amb la criptografia més avançada, només es valida quan s’ha verificat en tota la xarxa. Es tracta d’un concepte simple que revolucionarà la gestió d’actius digitals com els diners o la informació en crear un nou paradigma de confiança que accelera la comunicació i augmenta la seguretat.

De manera molt similar, la computació quàntica canviarà la forma en què les màquines pensen, interactuen i resolen problemes. IoTSWC explorarà com l’augment exponencial de la capacitat de computació que la física quàntica podria aportar a les fàbriques i a les empreses beneficiarà directament a la seguretat, al gran anàlisi de dades i, per tant, a l’anàlisi predictiu i prescriptiu. La implementació d’aquestes capacitats juntament amb la Intel·ligència Artificial serà clau en la transformació de la indústria que sensorització i IOT ja han iniciat i que seguirà produint-se en un futur pròxim.

Aquests temes es sumaran al programa de conferències estructurat en vuit eixos entre els quals estan Manufacturing, companyies de serveis públics, Mobilitat connectada, Salut, Edificis i Infraestructura, i Indústria oberta.

foto

Primers ponents confirmats

IoTSWC també ha anunciat els seus primers ponents per a l’edició 2017. Entre els experts que abordaran el futur del IIoT estan John Ellis, expert internacional en connectivitat i desenvolupament de codi obert i extecnólogo Global i Cap del Programa de Desenvolupament de Ford; Mikko Hypponen, expert en ciberseguretat i director d’investigació de F-Secure Corporation a Finlàndia, que ha liderat alguns dels equips responsables de fer caure alguns dels majors virus informàtics de la història; Joe Paradiso del MiT Media Lab, professor d’Arts i Ciències en Mitjans de Comunicació que dirigeix ​​el grup de Responsive Environments que explora com les xarxes de sensors augmenten i intervenen l’experiència, la interacció i la percepció humanes; i Joe Spagnoletti, ex vicepresident sènior i director d’informació de la Campbell Soup Company, i expert en la introducció de tecnologies disruptives en grans empreses.

IoTSWC creix

La tercera edició del IoTSWC experimentarà un creixement significatiu. L’esdeveniment mundial de IIoT reunirà més de 220 empreses i 250 expositors per mostrar i discutir els últims productes i aplicacions d’aquesta tecnologia disruptiva que ja està augmentant la producció mitjançant processos automatitzats i que canviarà els models de negoci en moltes indústries. Amb el suport de les principals cadenes del sector -el Industrial Internet Consortium, Industrie 4.0, i la Industrial Valuechain Initiative-, l’edició d’enguany ocuparà dos pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en lloc d’un com el 2016 i espera augmentar el nombre d’expositors en gairebé un 30%. És el major esdeveniment del seu tipus i l’únic que combina espai d’exposició, transferència de coneixement, bancs de proves i xarxes professionals al més alt nivell.

Tot en un

A més, a l’octubre de 2017, Fira de Barcelona es convertirà en una de les majors plataformes internacionals per a la indústria amb la celebració de la Barcelona Industry Week. L’esdeveniment inclourà el IoTSWC juntament amb les fires Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast i In (3D) ustry From Needs to Solutions, el Congrés Mundial d’Enginyeria Química i el World Chemical Summit, així com esdeveniment Smart Chemistry, Smart Future, tots ells en el recinte de la Gran Via.

Llegir més