Blog

Alguns treballs que desapareixeran

02/07/2019, Written by 0 comment

Escrit per Redacció TNI el 2017.02.26 a les 21:38:48

El Fòrum de Davos, aquest esdeveniment en què es reuneix l’1 per cent de l’1 per cent, va vaticinar en la seva passada edició que els treballs que fins a la data ens semblaven tan normals desapareixerien en breu. Els robots i la Intel·ligència Artificial substituiran molts llocs de treball: Quins? Un estudi realitzat per Cursos.com sembla tenir-ho clar.

Per 2050 els següents llocs de treball no tindran lloc en les nostres societats. Això sempre que no decidim que el nostre futur sigui com ens ho plantegen les elits.

Els agents de viatge cada vegada estan menys de moda. La xarxa ens permet buscar viatges a la nostra mida i per això segons l’estudi dins de 33 anys ja no existirà aquesta professió.

El segon dels llocs de treball en risc és el de caixer de banc. Les entitats bancàries tendeixen cada vegada més a automatitzar els seus processos. Amb tot no sembla tan clar que la societat vulgui que una màquina porti les seves gestions de diners. Els humans necessitem el contacte humà per tenir més seguretat; més si als nostres diners es refereix.

Tot el món dels teleoperadors està destinat a la desaparició per culpa de les màquines que parlaran gairebé com humans. De la mateixa manera els caixers de supermercats tampoc tenen molt de futur. Més quan Amazon ja està planejant el seu propi supermercat portat per robots.

Finalment hi ha els maquinistes de trens que també estan destinats a l’oblit. Va passar el mateix amb milions de professions vingudes de l’era medieval. La pregunta segueix sent la mateixa: Estan les elits disposades a que milions de persones es quedin sense feina?

Llegir més